Blader door artikelen

Zonne-energie

Help je mee de weg vrij te maken naar circulaire zonne-energie?

Doe mee aan de Helpathon circulaire zonne-energie

De provincie Zuid-Holland biedt een platform voor pionierende ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers die willen bijdragen aan circulaire zonne-energie. Help mee op 26,27 en 28 mei bij de totstandkoming van de eerste circulaire zonne-energie transitieagenda. Deze agenda zal onder andere bijdragen aan de totstandkoming van de meerjaren uitvoeringsagenda circulaire zonne-energie in Zuid-Holland.

Wij wel!

We bevinden ons midden in de dynamiek van de energie transitie. Afgelopen jaar alleen al kwamen er 3 miljoen zonnepanelen binnen via de haven van Rotterdam (+/- 0,3 Gw). De komende 20 jaar hebben wij nog 40 a 120 Gw nodig voor de ambitie om Nederland gasloos te maken. Maar bijna niemand maakt zich druk over de impact van de productie en de verwijdering van zonnepanelen, en de verwerking ervan aan het einde van de levensduur.

Help je mee?

Tijdens de Helpathon helpen wij elkaar met verkennen van de potentie van concrete projecten, nieuwe ideeën en perspectieven. Samen agenderen we transitiepaden richting meer circulariteit in zonne-energie. Een Helpathon is een beproefde meerdaagse co-creatie methode die gebaseerd is op Hackatons. Bij een Helpathon staan de hulpvragen centraal. Bart Jeroen, Roebyem, Jan-Jaap en Lucas hebben al een hulpvraag waar ze jouw kennis en creativiteit goed bij kunnen gebruiken:

Help je mij met een uitvoeringsplan voor circulaire zon-pv? -Bart Jeroen-
Help je mij met het oprichten van het eerste zonnepanelen weeshuis? -Roebyem-
Help je mij van dakpannen af te komen? -Jan-Jaap-
Help je mij met een sluitende business case voor een circulair zonnepark? -Lucas-

Bekijk hier wie jij wilt en kunt verder helpen

Schrijf je hieronder in om aan te geven of je wil helpen en of je zelf ook een hulpvraag hebt.

Bekijk het programma

Tot dan,

Transitie team Circulaire Zonne-Energie
Corry, Justine, Bart Jeroen, Koen, Anouk, Hans, Dries, Eva, Jan, Florian, Youri, Pepik en Eefke

Download onze privacyverklaring