Blader door artikelen

Zonne-energie

Help je mee versnellen naar circulaire zonne-energie?

Doe mee aan de Helpathon circulaire zonne-energie

De provincie Zuid-Holland biedt een platform voor pionierende ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers die willen bijdragen aan circulaire zonne-energie. Help mee op 26,27 en 28 mei bij de totstandkoming van de eerste circulaire zonne-energie transitieagenda. Deze agenda zal onder andere mede bijdragen aan de totstandkoming van de meerjaren uitvoeringsagenda circulaire zonne-energie in Zuid-Holland.

Wat is een fair Solar Panel?
Wie lukt het om de levensduur van zonnepanelen te verlengen? En hoe dan?
Gaan wij straks alleen nog maar zonnecellen importeren vanuit China?

Wij wel!

We bevinden ons midden in de dynamiek van de energie transitie. Afgelopen jaar alleen al kwamen er 3 miljoen zonnepanelen binnen via de haven van Rotterdam (+/- 0,3 Gw). De komende 20 jaar hebben wij nog 40 a 120 Gw nodig voor de ambitie om Nederland gasloos te maken. Maar bijna niemand maakt zich druk over de impact van de productie en de verwijdering van zonnepanelen, en de verwerking ervan aan het einde van de levensduur.

Samen maken wij de transitie agenda

Tijdens de Helpathon helpen wij elkaar met verkennen van de potentie van concrete projecten, nieuwe ideeën en perspectieven. Samen agenderen we transitiepaden richting meer circulariteit in zonne-energie. Een Helpathon is een beproefde meerdaagse co-creatie methode die gebaseerd is op Hackatons.
Download onze Helpathon factsheet.

Schrijf je hieronder in om aan te geven of je wil helpen en of je zelf ook een hulpvraag hebt. Wij houden je wekelijks op de hoogte over het programma zodat je preciezer kunt aangeven wie je waar kunt helpen.

Tot dan,

Transitie team Circulaire Zonne-Energie
Corry, Justine, Bart Jeroen, Koen, Anouk, Hans, Dries, Eva, Jan, Florian, Youri, Pepik en Eefke

Download onze privacyverklaring