Een duurzamere website

Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Onze webbouwer legt het uit:

Wij gebruiken minder servers en zo besparen we energie

Meneer de Leeuw kiest voor een website die de servers waarop ze ‘draait’ minder belast. Daarnaast werkt onze site ook op oudere apparaten zoals een iPad I. Zo kunnen we die apparaten langer gebruiken. We doen dit alles met vertrouwde en bewezen technieken, slim gecombineerd met hedendaagse hightech.

Door haar efficiënte opbouw is een pagina op de site van Meneer de Leeuw vele malen sneller geladen dan bijvoorbeeld een gemiddelde WordPress-site (Laurenz, webbouwer Meneer de Leeuw).

Het zit ’m in de ‘cache’

Onze site bespaart onder andere energie door de ingebouwde cache. Een cache is een stukje geheugen waarin eerder opgevraagde, uitgezochte of uitgerekende informatie wordt bewaard voor het geval die informatie nog eens nodig is. Die informatie hoeft dan niet opnieuw opgevraagd en uitgerekend te worden.

Waar het op neerkomt is dat het systeem bijzonder gestroomlijnd is, dus alleen het minimaal benodigde bevat. Dit in tegenstelling tot veel open source ‘oplossingen’ die bakken met code bevatten, deels uit gemakzucht, deels om backward compatible te zijn. Ik combineer die lichte bouw met handige dingen zoals de cache, compressie-technieken, enzovoort (Laurenz, webbouwer Meneer de Leeuw).