Werkt graag samen met

Pepik Henneman

Oprichter - Oost-Knollendam

Geïnspireerd door zijn tijd bij Shell, verblijf op Schumacher College, pioniersbedrijf Innovaders en actie-onderzoek bij DRIFT, richtte Pepik samen met zijn vrouw Fleur Bakker in 2008 Meneer de Leeuw op. Hij schreef het BurgeRmeesterboek en begeleidt tijdelijke vernieuwingsnetwerken in diverse maatschappelijke domeinen.

Dries Gysels

Directeur - Gent

Dries is een creatief denker en doener. Hij zoekt naar nieuwe openingen vanuit het grotere verhaal. Zo begeleidde hij in Gent en Rotterdam de visievorming rond mobiliteit en gaf hij richting aan Lab van Troje en de Leefstraten. Hij is sinds 2018 vennoot bij Meneer de Leeuw. Hij heeft oog voor talent en creëert de dynamiek die nodig is om vernieuwing mogelijk te maken.

Jantine Wijnja

Ideeënvanger - Groningen

Met haar heldere geest en gevoel voor mooie dingen reisde Jantine voor Nederland Nu door het hele land, in de kleinste mobiele artist-in-residence die Meneer de Leeuw ooit gezien heeft. Ze bevroeg op haar uitnodigende manier iedereen die ze tegenkwam over hun kijk op nu. Sinds 2010 maakt Jantine als facilitator en als art director andermans dromen tastbaar.

Debora Timmerman

(F)luisteraar - Amsterdam

Intuïtief, secuur en integer. Met Debora krijgt alles kwaliteit. Ze werkt graag op het grensvlak van communicatie en veranderingsprocessen. Ze is eigenaar van Springtij Communicatie en trekt al jaren op met Meneer de Leeuw. Ze is ook initiatiefnemer van het platform Aan de Zaan en het THUIS.LAB. Nu leidt ze het programma Wedden dat het werkt.

Christine van der Vorm

Doorzetter - Groningen

Hoe complex een situatie ook is, Christine ziet mogelijkheden. Ze is direct, daadkrachtig en ondernemend. Met haar eigen doortastende stijl leidt ze het tijdelijke vernieuwingsnetwerk in Delfzijl. Ze zoekt als het nodig is de confrontatie op en maakt daarmee prille dromen heel tastbaar.

Pieter Deschamps

Prototyper - Gent

Pieter begrijpt de kunst van het bemiddelen. Hij werkte voor het innovatieteam van de Belgische Spoorwegen en waagde in 2015 de sprong naar het Gentse Lab van Troje en haar Leefstraat-experiment. Als coördinator geeft Pieter handen en voeten aan nieuwe concepten en zijn enthousiasme is besmettelijk.

Wim de Smet

Raadgever - Gent

Wim voelt het ritme van elk project aan. Hij luistert goed en kan op onnavolgbare wijze de vinger leggen op datgene waar het eigenlijk om draait. Hij werkt graag met mensen en herstelt verbindingen die verloren dreigen te gaan. Naast zijn raadgevend werk voor ons, is Wim verantwoordelijke "People & Facility" voor een groot Belgisch bedrijf.

Ad van Roosmalen

Projectduwer - Amsterdam

Vriendelijk geeft Ad al zijn aandacht en maakt hij ruimte voor het gesprek. Ad heeft vijftien jaar ervaring in werken met en voor de lokale overheid. Met zijn helikopterview en onverstoorbaarheid verzet hij bergen werk. Samen met Meneer de Leeuw ondersteunt Ad complexe transitietrajecten in het sociaal domein.

Anita Weel

Maatschappelijk ondernemer - Venhuizen

Met West-Friese nuchterheid staat Anita klaar voor haar medemens: onvoorwaardelijk, onbevooroordeeld en met passie. Daarnaast is ze een op-en-top paardenliefhebber. Niets is haar te gek. Anita pioniert mee met Meneer de Leeuw in het THUIS.LAB.

Ben Nieuwenstein

Verwonderaar - Apeldoorn

Afgestudeerd op middeleeuwse poëzie, hardcore ICT’er, directeur van een poppodium annex filmhuis en theater. Ben’s favoriete onderwerpen zijn: diversiteit, talentontwikkeling en het wegnemen van koudwatervrees bij het managementteam van zijn thuisorganisatie de Belastingdienst. Ben brengt creativiteit in organisaties waar structuur de boventoon voert.

Hedwich Van Der Steen

Producent - Amsterdam

Met Hedwich in je team komt het goed. Ze is een ervaren producent (Stichting Buurtalliantie, Cultuurfabriek, Pakhuis de Zwijger en haar eigen bedrijfje Steen&Been). Zelfs te midden van creatieve chaos weet ze de grote en kleine producties van Meneer de Leeuw schijnbaar moeiteloos strak te trekken.

Laurenz van Gaalen

Graficus en programmeur - Haarlem

Laurenz spreekt bijna elke webtaal vloeiend. Servicegericht en met engelengeduld verzorgt Lau de vormgeving, bouwt hij websites en is hij de helpdesk van Meneer de Leeuw in tijden van wanhoop. Behalve als het nieuwe Starcraft videospel uit is, dan is hij even onvindbaar.

Jos Lap

Transitiejournalist - Wormer

Jos is socioloog en was redactiechef bij verschillende regionale dagbladen. Jos vindt dat journalistieke producties niet steeds over gisteren moeten gaan, maar veel meer over oplossingen voor de vraagstukken van morgen. Jos onderzoekt en schrijft over de proefdiervrije innovatie met Meneer de Leeuw.

Olga Busch

Filmmaker - Amsterdam

Humor, keihard doorwerken en een grote dosis perfectionisme zijn de redenen waarom Meneer de Leeuw steeds weer met Olga samenwerkt. Als allround filmmaker vertaalt ze de essentie van het moment in korte krachtige webfilmpjes en maakt ze heldere minidocumentaires over alles wat Meneer de Leeuw boeit.