Samenwerkers

HEDWICH VAN DER STEEN | productie en meer | mail Hedwich
Hedwich heeft veel ervaring met het opzetten van producties (groot en klein) met een maatschappelijk karakter. Deze ervaring deed zij onder andere op tijdens het werken voor Buurtalliantie, Cultuurfabriek en Pakhuis de Zwijger in de jaren na haar studie Human Logistics. Naast het organiseren van buurtevenementen in Amsterdam-West en festivalmarkten op bijvoorbeeld Lowlands werkt zij als producent voor Meneer de Leeuw. In juni 2016 toerde zij met het Thuislab door Noord-Holland om op verschillende locaties een aantal dagen te verblijven en erachter te komen of je daar beter oud kunt worden. Hieruit is het boekje 'Luisteren naar Olifantenpaadjes’ ontstaan.


laurenzvangaalen.jpg

LAURENZ VAN GAALEN | graficus en programmeur | mail Lau
Spreekt vloeiend HTML. Een man met engelengeduld, bij wie ouderwets degelijke servicegerichtheid hoog in het vaandel staat. Laurenz verzorgt vormgeving, bouwt websites en is onze helpdesk in tijden van wanhoop. Behalve als het nieuwe Starcraft videospel uit is, want dan is Lau een week onvindbaar. Net als op het web trouwens. Wie daar ooit een afbeelding van hem weet te ontdekken, wint een lunch bij Meneer de Leeuw.


olga_busch.png

OLGA BUSCH | filmmaker
Olga Busch is all round filmmaker. Ze maakte verschillende filmpjes voor Meneer de Leeuw voor ondermeer de URGENDA regiotour en CHANGE BEATS. Humor, keihard doorwerken en een grote dosis perfectionisme maakt het geweldig om met Olga (en haar collega filmmaker Arda Ederveen) samen te werken.


JOS LAP | mail Jos
Studeerde sociologie en was lang werkzaam als redactiechef bij regionale dagbladen. Is er steeds meer van overtuigd geraakt dat de inhoud van journalistieke producties niet steeds over gisteren moet gaan, maar veel meer over ‘oplossingen' voor de vraagstukken - groot en klein - van morgen. Om de lezers een handvat te geven bij het maken van keuzes. Is gepassioneerd onderzoeker van die vraagstukken en geeft die graag weer in logische en vooral begrijpelijke verhalen.


ANITA WEEL | mail Anita
Gepassioneerd en beschikbaar voor de mens. Met een kleurrijk verleden als jongerenwerker , coördinator vrijetijdsbesteding in de zorg en als bruggenbouwer binnen het sociaal domein. Nu volledig aan de slag als zzp'er binnen het sociaal domein, werkgebied zorg en welzijn. Werken met mensen, onvoorwaardelijk, onbevooroordeeld en met passie, dat is Anita. Daarnaast op en top paardenliefhebber. De paarden zorgen voor haar welbevinden, onmisbaar in haar leven. Als gezinsouder van twee jongeren met een verstandelijke beperking heeft zij veel geleerd van de mogelijkheden die de mens heeft. Niets is haar te gek, hoe moeilijker de mens hoe leuker zij het vindt.


ben_nieuwenstein_klein.jpg

BEN NIEUWENSTEIN | procesbegeleider | mail Ben
Ben is afgestudeerd op middeleeuwse poëzie in het onderwijs, heeft gewerkt als hardcore IT-er en beleidsmedewerker en was directeur van een poppodium annex filmhuis en theater. Ben zet kunstgeschiedenis en filosofie in bij zijn werk als innovatiemanager voor de Belastingdienst. Hij brengt creativiteit in waar structuur de boventoon voert. Favoriete onderwerpen: diversiteit, talentontwikkeling en het wegnemen van koudwatervrees bij managmentteams voor experimenteren. Ben startte in 2014 Meneer de Leeuw op de Veluwe.


PIETERKLEIN.jpg

PIETER DESCHAMPS | procesbegeleider

Pieter combineerde sinds 2013 zijn werk bij de Belgische Spoorwegen (innovatieteam, oprichting Blue-bike,...) met de coördinatie van de Gentse Leefstraten. Vanuit zijn opleiding als burenbemiddelaar, stond hij in voor de begeleiding van de processen in ondertussen 30 Leefstraten. Hij begrijpt de kunst van netwerken en besmet met zijn enthousiasme heel wat mensen, (stads)organisaties en bedrijven om Leefstraten mogelijk te maken. De komende 2 jaar begeleidt hij verder Lab van Troje om zo de opstap van Leefstraten naar de Levende Wijk in Gent te kunnen zetten. Hij zal er tevens een vernieuwingsnetwerk rond "Winkelen in een duurzaam Gent" begeleiden. Hij deelt via Meneer De Leeuw graag al zijn ervaringen hierover met andere steden en gemeenten.


Pepik Henneman | directeur

pepik33.jpg

mail Pepik
Geïnspireerd door zijn tijd bij Shell, zijn verblijf op Schumacher College en zijn vorige bedrijf Innovaders richtte Pepik Henneman in 2008 Meneer de Leeuw op. Hij pioniert ruim vijftien jaar met duurzaam ondernemen. Sinds 2006 geeft hij vanuit Dutch Research Institute for Transitions vorm aan visie vormingsprocessen. Pepik is de auteur van het Burge(r)meesterboek en inzetbaar als arenaleider voor transitieprocessen, facilitator van brainstorms of als dagvoorzitter tijdens een seminar.


Fleur Bakker | creatief directeur

wacom-2-klein.jpg

mail Fleur
Is het creatieve brein en een van de oprichters van Meneer de Leeuw. Studeerde af als modeontwerper en werkte jarenlang als vormgever voor televisie, film, theater en grote evenementen. Daarnaast zette zij verschillende kunstprojecten op in asielzoekerscentra. Fleur is expert in co-creatie en is inzetbaar voor bijna elk creatief proces. Haar pioniers- en ondernemerskracht en licht activistische kant komen goed van pas bij de trajecten die Meneer de Leeuw opzet en uitvoert.


Debora Timmerman | partner

debora-2.jpg

mail Debora
Opereert op het grensvlak van communicatie en veranderingsprocessen. Haar focus ligt daarbij op duurzaamheid en het sociale domein. Debora werkte ruim vijftien jaar binnen de overheid als communicatieadviseur. Zij is eigenaar van Springtij Communicatie, een bureau gericht op maatschappelijke vraagstukken. Haar liefde ligt in het maken van verbindingen tussen mensen met verschillende ‘talen’ en achtergronden. Debora is mede- initiatiefnemer van de Burgermeesteracademie.


CHRISTINE VAN DER VORM | PARTNER

christine.png

mail Christine
Kijkt op een manier die nieuwsgierig maakt. En is nieuwsgierig naar wat een ander ziet. Samen zie je meer. Van klein tot groot, van broos tot robuUst, van Groningen tot Gent, Christine voelt zich altijd thuis. Vrij en onafhankelijk, samen en verbonden, krachtig en invoelend, een bijzondere combinatie. Uitnodigend en ondernemend verkent ze nieuwe mogelijkheden. En die dingen die voor iedereen belangrijk zijn en nog geen richting hebben, daar is ze echt nieuwsgierig naar. En als jij of zij, of wij iets zien en willen, dan is Christine als mogelijkmaker altijd in de buurt in de weg van wens naar werkelijkheid.


Dries Gysels

dries_gysels-2.jpg

DRIES GYSELS | mail Dries
Onze bevlogen Belgische co-creator en transitiemanager Dries ontwikkelde samen met Pepik voor de Stad Gent een toekomstperspectief op het gebied van duurzame mobiliteit: De fiets van Troje. Geinspireerd op dit verhaal experimenteerde en ontwikkelde hij samen met bewoners uit Gent de Leefstraat. Door een autoluwe inrichting van de straat en een andere plek voor geparkeerde auto’s komt er meer ruimte voor groen, ontmoeting en samenleven. Vanaf 2014 start hij Meneer de Leeuw in Gent.